بیمه مسکن

در این مقاله خواهید خواند:

 

بیمه مسکن و ضرورت آن

 

همانطور که برای خودرو و دیگر وسایل زندگی احتمال حوادث گوناگون و اتفاقات ناگهانی مانند آتش سوزی، زلزله و… وجود دارد، برای منازل مسکونی نیز می توان چنین حوادثی را پیش بینی کرد. با این تفاوت که در منازل مسکونی مبالغ بالاتری از سرمایه افراد تحت تاثیر قرارگرفته و در نتیجه خسارت بیشتری به آنها وارد می شود. به همین سبب آینده نگری در این زمینه می تواند بسیار در زمان لازم کمک کننده باشد. بیمه منازل برای همین مواقع و با هدف تامین خسارات در زمان حوادث مشغول به کار بوده و به عنوان یکی از گزینه های موجود می توان آنها را بررسی کرد تا در زمان لازم بتوان از مزایای آنها بهره گرفت.

 

انواع بیمه مسکن

 

بیمه مسکن و به عبارتی بیمه منازل مسکونی، بسته به نوع حادثه پیش آمده متفاوت بوده و شرایط مخصوص به خود را دارند که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت. اما درهمه انواع بیمه ها مبلغی از افراد به عنوان حق بیمه دریافت شده و در مقابل بیمه گر متعهد به پرداخت خسارت در زمان حادثه به فرد بیمه گذار می شود.

 

بیمه آتش سوزی

 

بیمه آتش سوزی اصلی ترین بیمه برای منازل مسکونی به حساب آمده و حق بیمه مربوط به آن، با توجه به ارزش اثاثیه منزل و همچنین بر اساس هزینه مورد نیاز برای تعمیر بخش های آسیب دیده منزل تعیین می شود.

 

بیمه آتش سوزی

 

بیمه آتش سوزی همانطور که مشخص است خسارات ناشی از آتش سوزی منازل مسکونی را تامین کرده و برای این هدف در نظر گرفته می شود. بیمه آتش سوزی به تنهایی مشمول حوادثی است که به موجب آنها احتمال آتش سوزی می رود که از جمله آنها می توان به صاعقه، انفجار و خود آتش سوزی اشاره کرد. اما در بیمه آتش سوزی شاهد زیرمجموعه ای تکمیلی از حوادث برای این نوع از بیمه هستیم. بطوری که در زمان بیمه کردن خانه بسته به اینکه شرکت بیمه چه موارد تکیمیلی را در نظر گرفته است می توان برخی و یا همه آن زیر مجموعه را به عنوان بخش تکمیلی بیمه آتش سوزی انتخاب و به بیمه اصلی اضافه کرد. لازم به ذکر است که هر کدام از موارد تکمیلی، در صورت ارائه شرکت بیمه کننده قابل انتخاب بوده و برای هر کدام از آنها بایستی حق بیمه ای جداگانه پرداخت شود.

 

از جمله موارد تکمیلی بیمه آتش سوزی که عنوان شد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

زلزله، آتش‌فشان، سیل و طغیان آب رودخانه ها، طوفان و تندباد، ترکیدن لوله آب، سقوط هواپیما، هزینه پاک‌سازی و برداشت ضایعات، شکستن شیشه، سرقت، نشت دستگاه آب افشان، خرابی در اثر ضایعات ناشی از آب باران و برف، ریزش سقف ناشی از سنگینی برف، ریزش، رانش و فروکش کردن زمین، ریزش کوه و سقوط بهمن از ارتفاعات، مسئولیت خسارت ناشی از انفجار و آتش‌سوزی واردشده به همسایگان، برخورد اجسام خارجی به ساختمان

 

بیمه زلزله

 

بیمه زلزله یکی از مواردی است در زمان بیمه کردن خانه بیشتر از دیگر موارد برای آن برنامه ریزی می کنیم. چرا که گسل های موجود در خاک ایران و اطراف آن، کشور را در منطقه ای حادثه خیز از نظر زلزله قرار داده و در نتیجه شاهد زلزله های زیادی در آن هستیم. لذا یکی از محتمل ترین حوادثی که موجب وارد شدن خسارت به منازل مسکونی و دیگر ساختمان ها می شود زلزله است.

 

بیمه زلزله

 

برای این منظور و برای تامین خسارات ناشی از زلزله بایستی در ابتدا بیمه آتش سوزی را برای منزل خود فعال و بیمه زلزله را به عنوان بخش تکمیلی به آن اضافه کنید. همانطور که در بالا اشاره شد بیمه آتش سوزی اصلی ترین بیمه برای منازل مسکونی بوده و بیمه زلزله به عنوان یکی از زیرشاخه ها و موارد تکمیلی آن به شمار می رود، که توسط شرکت های بیمه ارائه و توسط افراد انتخاب می شود.

 

در این نوع از بیمه علاوه بر اصل بنای ساختمان، می توان اثایه آن را نیز تحت پوشش قرار داد. برای این هدف، ابتدا ارزش اثاثیه منزل برآورد شده و با پرداخت حق بیمه مربوطه تحت پوشش بیمه مورد نظر قرار می گیرد. اما باید توجه داشت که این نوع بیمه شامل خسارات جانی نمی شود.

 

بیمه سیل

 

بیمه سیل نیز یکی دیگر از موارد تکمیلی بیمه آتش سوزی می باشد. به عبارتی برای داشتن بیمه سیل و در نظر گرفتن آن برای منازل بایستی ابتدای امر بیمه آتش سوزی را به عنوان بیمه اصلی فعال کرده و سپس بیمه سیل را به عنوان بیمه تکمیلی، به آن افزود. بیمه سیل نیز همانطور که مشخص می باشد برای تامین خسارات ناشی از سیل برای منازل مسکونی در نظر گرفته می شود و مانند دیگر موارد می تواند اصل بنا و اثاثیه منزل را شامل شود.

 

این نوع بیمه برای ساختمان ها و منازل مسکونی اطراف رودخانه ها و یا شهر های ساحلی از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد چرا که در این مناطق احتمال سیل و خطرات ناشی از آن افزایش یافته و باید مورد توجه قرار گیرد.

 

بیمه سیل

 

بیمه سرقت

 

بیمه سرقت با هدف تامین خسارات وارده به ساختمان و دارایی افراد مورد استفاده قرار گرفته و یکی از زیرشاخه های بیمه آتش سوزی است. به این معنی که شما ابتدا بایستی منزل مسکونی موررد نظر را تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار داده و بیمه سرقت را به عنوان بیمه تکمیلی آن وارد کنید و بر اساس آن حق بیمه تعیین شده را پرداخت کنید. حق بیمه سرقت بر اساس اموال مورد بیمه و ارزش آنها تعیین می شود و براساس آن در زمان لازم بسته به خسارت وارد شده مبالغی از سمت بیمه گر به فرد بیمه گذار پرداخت می شود.

 

بیمه سرقت تنها در صورتی قابل پرداخت است که فرد سارق با شکستن حرز و با گذشتن از موانعی وارد ساختمان شده باشد. در این صورت سرقت صورت گرفته مشمول پرداخت خسارت نخواهد بود. با توجه به تعریف حرز و شکستن آن، بیمه سرقت، برای موارد زیر قابل پرداخت خواهد بود:

 

  • شکستن‌ و یا سوراخ کردن موانع موجود مانند در، پنجره‌، سقف و دیوار ساختمان
  • گذشتن از موانع از طریق طناب و یا نردبان
  • ورود مخفیانه به‌ محل‌ مورد بیمه‌
  • گذشتن از موانع و بالا رفتن از دیوارها و حصارها موجود
  • ورود به محل مورد بیمه‌ به وسیله‌ کلید‌های تقلبی و یا هر وسیله دیگر
  • ورود به خانه مورد نظر با استفاده از سرقت کلید ها
  • ورود به خانه در شب

بیمه سرقت

 

باید توجه داشت که وجوه نقد، ارز، سفته، اوراق بهادار، طلا و جواهرات ارزشمند، اشیاء عتیقه، آثار هنری و فرش های ارزشمند و مواردی از این قبیل در صورت سرقت شامل بیمه نخواهد بود. علاوه بر این اگر سرقت انجام شده در صورت سهل انگاری افراد و یا اشتباهات فردی رخ داده باشد و یا افراد بیمه گذار با سارقین تبانی کرده باشند، پرداخت خسارت از سوی بیمه گر امکان پذیر نخواهد بود.

 

نکات تکمیلی پیرامون بیمه منازل مسکونی

 

  • بیمه آتش سوزی به عنوان اصلی ترین بیمه منازل مسکونی بوده و بیمه های دیگر زیرشاخه های آن محسوب می شوند.
  • در زمان بستن قرارداد بیمه به موارد تحت پوشش و مبالغ باز پرداخت آنها توجه کنید و فرم های مربوطه را به طور کامل مطالعه نمایید.
  • در زمان بیمه مسکن توجه داشته باشید که ارزش ملک و اثاثیه را در فرم های مربوطه درست و دقیق وارد کنید چرا که در زمان پرداخت خسارت، مبالغ مربوطه بر اساس فرم ها و ارزش دارایی بیمه شده پرداخت خواهد شد.
  • بیمه منازل مسکونی مدت زمانی را تحت عنوان زمان انتظار دارند. به این معنی که از زمان قرارداد بیمه تا زمان استفاده از آن، به عنوان مثال بایستی مدت 6 ماه گذشته باشد تا امکان پرداخت خسارت وجود داشته باشد.
  • برای افرادی که مستاجر هستند استفاده از بیمه سرقت امکان پذیر است.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.